Online marketing tanácsadó

A honlapod szenzációs, de mennyi pénzt hoz? Ez a blog arról szól, hogy miképp lehet pénzt keresni egy honlappal. Kipróbált és bevált módszerek, kis és középvállalatoknak

Facebookon is várlak

Kommentek

Ez a rövid bejegyzés azok számára íródott, akik NEM akarják a Facebook-ot mint személyes kommunikációs csatornát használni, de szívesen kihasználnák a Facebook biztosította lehetőségeket a vállalkozásuk, szervezetük számára.

Bemutatjuk, hogy miképp tudnak úgy Facebook taggá válni – személyes profilt készíteni - hogy

·         Semmilyen adatuk ne legyen publikus

·         Egyetlen egy ismerősük se találja meg őket.

A személyes tagság – személyes profil készítése – az első lépés a Facebook, mint marketing eszköz használatához.

A második lépés – Facebook oldal (site) készítése NEM témája ennek a bemutatónak. 

Ahhoz, hogy használni tudjuk a Facebook-ot – ezt a remek és nagyon hatékony kommunikációs és marketing eszközt – regisztrálnunk kell. A regisztráció egyszerű, gyors, és ingyenes. Ha beírjuk a http://facebook.com domain nevet, akkor a regisztrációs felületen találjuk magunkat.

Itt a Facebook csak a nevünket és egy működő e-mail címet kér. A regisztráció után azonban ezeket az adatokat is azonnal bizalmasra, vagyis mások számára nem láthatóvá állíthatjuk.

Ha azonban valaki még így sem bízik az inkognitója megőrzésében, annak van egy speciális javaslatom.

Azt javaslom, hogy NE a saját nevét adja meg!

Írja be – például – a keresztnévhez, hogy „Remek” a vezetéknévhez pedig, hogy „Kormányos”. Innentől kezdve garantálható, hogy egyik kolléga, szomszéd, vagy gimnáziumi osztálytárs sem fog ránk akadni.

Érdemesnek tartom megjegyezni, hogy bár a Facebook köszöni szépen a sok-sok személyes adatot, fényképet, információt, de ezek megadása senki számára sem kötelező. A személyes élet megosztása – egész egyszerűen – divattá vált. A lányok például imádnak sexy, kihívó fényképeket feltölteni magukról. De divat a nyaralás megosztása is, ami – lássuk be – nem valami nagy ötlet. Szerintem felesleges tudatni a világgal, hogy most éppen Alaszkában vagyok, mert ebből az is következhet, hogy üres (lehet) a lakásom.

De ez a magatartás – mint mondtam – nem kötelező. aki nem tesz ilyet, az nem kap megrovást a Facebook-tól.

 

Visszatérve a beállításokra. A Facebook lehetőséget biztosít, hogy:

  • Ne adjunk meg szinte semmilyen személyes adatot. Azért írom azt, hogy „szinte semmilyen személyes adatot” mert nevet ugyan kér, de azt már leírtam, hogy miképp lehet „kijátszani”.
  • A megadott adatok publikusságát úgy állítsuk be, ahogy akarjuk. Bárki láthatja, vagy csak a barátok, vagy csak én magam.

Úgy gondolom, hogy ezek ismeretében nincs okunk aggódni, hogy személyes adataink rossz kezekbe kerülhetnek.

Néhány szó a profilképről.  A Facebook alapvető sajátossága, hogy egy pici képet is csatol valamennyi megnyilvánulásunkhoz. A "profilkép" (milyen meglepő!) funkciónál tudjuk ezt a képet feltölteni.

Két lehetőségünk van, ha a fényképünket sem akarjuk láthatóvá tenni:

  •    Nem adunk meg képet. Ezt is lehet. Senki nem haragszik meg érte, de én mégsem javaslom. Ha nem adunk meg képet, akkor a Facebook a profilkép helyére betesz egy sablon grafikát és ez nagyon….béna. Nekem nem tetszik.
  • Töltsünk fel egy rajzot, egy mesefigurát, egy mozi hőst, vagy bármit, amiről egyértelműen látszik, hogy ábrázol ugyan valakit, de nem minket. Például egy ilyet:

 


Készen vagyunk!

Igen. Készen van a személyes profilunk. Nem keresünk ismerősöket, nem írogatunk üzeneteket, nem chatelünk, de…!

Tudunk Facebook oldalt készíteni – és kezelni – a szervezetünk számára.

Hajrá!

  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinemarketinges.blog.hu/api/trackback/id/tr493241020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.