Online marketing tanácsadó

A honlapod szenzációs, de mennyi pénzt hoz? Ez a blog arról szól, hogy miképp lehet pénzt keresni egy honlappal. Kipróbált és bevált módszerek, kis és középvállalatoknak

Facebookon is várlak

Kommentek

Olvastam egy nagyon érdekes könyvet! Roberto Saviano: Gomorra - Utazás a nápolyi maffia, a Camorra birodalmába. És, hogy mi köze az online marketinghez? Egy szó sincs benne online marketingről, vagy Internetről. A Camorrának még hivatalos weblapja sincs! Nekem mégis az online marketing jutott az eszembe. (bár lehet, hogy olyan vagyok mint Móricka, akinek meg mindenről a sex jut az eszébe)

Nagyon jó a könyv! Izgalmas, érdekes, tragikus és döbbenetes. Aki nem tudná: (én nem tudtam) a nápolyi maffia a világ leghatalmasabb, leghatékonyabb, legnagyobb árbevételű, legnagyobb tőke erejű bűnszervezete. Nem a sziciliai, nem a new yorki, nem a kínai, nem a japán, hanem a nápolyi maffia. A Camorra. 

A maffia és a bűnüldöző szervek örök versenyfutásban vannak. Azt is mondhatnám, hogy szegény maffiózóknak nincs egy nyugodt percük. A Camorra vezetői, a valóban hatalmas bűnüldözői nyomásra úgy reagáltak, hogy alapvetően szervezetek át mindent.

Valószínűleg szemünk előtt van Don Corleone alakja, (Marlon Brando a király)  aki a konzervatív gondolkodásmódjával elutasította az újító törekvéseket. A regény szerint még a kábítószer kereskedést is. Nos hát a Camorra vezetői nem ilyenek. Tudomásul vették, hogy csak úgy erősíthetik meg a pozíciójukat, ha megfelelő válaszokat adnak a kihívásokra. Mindent átszerveztek. Hatékonyabbá tették a szervezetet mint valaha, és elképesztő módon terjeszkednek és növekednek.

És akkor rátérek az online marketingre. Rengeteg vállalkozó esik bele abba a hibába, hogy egész egyszerűen nem - vagy csak alig - vesz tudomást az Internetről. Úgy gondolja, hogy eddig is meg volt nélküle, ezután is meg lesz. Sajnos ez nem így van. Az Internet, az online marketing akkor is befurakodik a vállalkozásunkba, ha nem akarjuk, csak akkor már nem lehetőségként, hanem - sok esetben gyilkos - konkurenciaként. Tradicionális, régóta működő vállalkozások tapasztalják, hogy valaki elviszi a vevőiket, hogy valaki láthatatlan ellenfél taszítja őket egyre mélyebbre és mélyebbre.

Az Internet mindenkinek adott! Csak rajtunk áll, hogy élünk vele, vagy hagyjuk, hogy legyőzzön!

Címkék: maffia don corleone

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlinemarketinges.blog.hu/api/trackback/id/tr11573307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.